diversiteit, integratie, social inclusie, minderheden, integratie, discriminatie, migratie, homoseksualiteit, jongeren, ouderen, gender

Migranten & Verkiezingen

Wat weten recente migranten over de Nederlandse democratie? Wat willen ze nog weten? Wat zouden ze nog moeten weten? Een nieuw project met recente migranten en raadsleden.

Inclusief beleid op de werkplek

Welke factoren dragen bij aan (het creëren van) een inclusieve werkvloer? Lees het in ons onderzoek!

Lees meer...

Hate Speech

Heeft u wel eens te maken (gehad) met Hate Speech als slachtoffer of bijstander?

Lees hier wat u eraan kunt doen!

Onze organisatie

Inclusive Works spant zich in voor een samenleving waaraan iedereen op gelijke voet kan en wil deelnemen. Dit doet deze stichting door te adviseren, projecten uit te voeren, onderzoek te verrichten en te evalueren.

 

Urgent: Fraudulente bank transacties in naam van Inclusive Works

Geachte relatie, wij zij geinformeerd over het feit dat er een fraudulente banktransactie (afschrijvingen) zijn geweest in naam van Inclusive Works. Dit is niet door ons gedaan. Wij hebben de autoriteiten en de bank geinformeerd. Zij raden ons en u meteen contact op te nemen met uw bank en fraudehelpdesk.nl 

 

Eerste interviews van het project 'Ontmoet het Utrechtse Raadslid'

In 2020 begonnen Inclusive Works en Stichting ASHA jongeren uit heel verschillende achtergronden te betrekken en voorbereiden op de 2021 Tweede Kamer verkiezingen. Vele nieuwe Utrechters die rond 2014 en 2015 in Nederland zijn komen wonen mogen voor het eerst stemmen. Een aantal anderen weten niets tot weinig over de Nederlandse democratie. Daarom dat wij deze jongeren getraind hebben om meer kennis te hebben over het democratische stelsel. Maar nog belangrijker, wij hebben ze kennis laten maken met Utrechtse Raadsleden en hun werk. En de Raadsleden met de jongeren.

De interviews dat 'onze' jongeren hebben afnemen met Utrechtse Raadsleden kunnen hier beluisterd worden.

 

Black Lives Matter in Nederland: een verdiepend interview

Duizenden mensen in verschilllende Nederlandse steden hebben de afgelopen tijd meegedaan aan demonstraties in het kader van Black Lives Matter. Wat zit er achter deze slogan? En wat kan eenieder doen om in het dagelijks leven een bijdrage te leveren aan meer gelijkheid en gelijkwaardigheid voor Nederlanders van Afrikaanse afkomst? Deze en andere vragen stelde Laura Coello, Oprichter van Inclusive Works, aan vier professionals van Afrikaanse komaf:

Laura te Hennepe - Psycholoog en Unconscious bias trainer bij Franklin Covey
Leroy Lucas - Jeugdcoach
Sherida Zorg - Manager Diversiteit Rijksmuseum
Timothy Akinbile - Assistent Zakelijk leider bij Het Huis Utrecht & Projectleider bij PACT Utrecht


Inclusie: wat kun jij doen?

Met deze video nodigen wij jou uit om te lachen naar mensen die zich mogelijk buitengesloten voelen. Op deze manier zet je de eerste stap naar inclusie!

Volg ons op Twitter of Instagram 

'Like' ons op Facebook 

 

Een kinderboek waarin iedereen zich herkent?

Write & Unite is één van onze projecten en richt zich op opname van culturele diversiteit en minderheidsgroepen in de kinderliteratuur. Je kunt de allernieuwste kinderboeken, uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij, bestellen op hun website: www.droomvalleiuitgeverij/winkel 

  • Ik wil vlechten
  • Het fort in het bos

Beide boeken zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels.