diversiteit, integratie, social inclusie, minderheden, integratie, discriminatie, migratie, homoseksualiteit, jongeren, ouderen, gender

Migranten & Verkiezingen

Wat weten recente migranten over de Nederlandse democratie? Wat willen ze nog weten? Wat zouden ze nog moeten weten? Een zeer leuke en informatieve bijeenkomst voor migranten en raadsleden.

Inclusief beleid op de werkplek

Welke factoren bijdragen aan (het creëren van) een inclusieve werkvloer? Lees het in ons onderzoek!

Lees meer...

Hate Speech

Heeft u wel eens te maken (gehad) met Hate Speech als slachtoffer of bijstander?

Lees hier wat u eraan kunt doen!

Onze organisatie

Inclusive Works spant zich in voor een samenleving waaraan iedereen op gelijke voet kan en wil deelnemen. Dit doet deze stichting door te adviseren, projecten uit te voeren, onderzoek te verrichten en te evalueren. 

 

Nederland van 2de naar 12de in de internationale LHBTI lijst. Inclusive Works voorloper in het bestrijden van Hate Speech

De 8ste jaaroverzicht van ILGA-Europe heeft de vooruitgang op nationaal niveau per land onderzocht in de 12 maanden van januari tot december 2018. The Rainbow Map & Index: https://rainbow-europe.org/#8651/0/ 0 geeft een beeld van hoe het beleidslandschap er op dit moment uitziet, terwijl het Jaaroverzicht probeert ook de vraag te beantwoorden ‘wat komt er hierna?’

Teneinde de juridische en beleidssituatie van LHBTI-groep in Nederland te verbeteren, beveelt ILGA-Europe onder meer te werken aan wetten en beleid inzake haatmisdrijven in te voeren die expliciete bescherming bieden tegenover haat-gemotiveerde misdaden op basis van seksuele geaardheid, genderidentiteit en geslachtskenmerken.

Inclusive Works is hierin een voorloper. Sinds 2016 zet inclusive Works zich in om Hate Speech wetten -en hoe wat een ieder kan doen bij Hate Speech- breder bekend te maken aan iedereen in Nederland; inclusief de LGBTI+ -gemeenschap. Samen met experts hebben we het handboek 'Hate Speech: wat kan ik eraan doen?' geschreven. Ook geven wij workshops aan professionals en gastlessen aan jongeren.

 

Presentatie 'Hate Speech: Let's Talk' tijdens het Symposium 'Zichtbaar, veilig en weerbaar' in het kader van de MidZomerGracht festival (MZG) 2019.

 

 

Inclusive Works genomineerd voor de toegankelijkheidsprijs

Inclusive Works was één van de genomineerde Utrechtse organisaties voor de 2019 Toegankelijkheidsprijs van de Gemeente Utrecht. Het was een eer om hiervoor genomineerd te zijn geweest en danken de gemeente Utrecht en de jury voor hun nominatie. Ook feliciteren wij 'Buurtbuik' van harte met hun prijs.

 

 

 

Verkiezingsspecial

Dankzij ProDemos en lokale politici van het CDA, D66 en GroenLinks hebben nieuwkomers in Nederland op een interactieve manier meer geleerd over de Nederlandse politiek en de aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Dank allemaal voor jullie komst! 🙂Inclusie: wat kun jij doen?

 

 

 

Met deze video nodigen wij jou uit om te lachen naar mensen die zich mogelijk buitengesloten voelen. Op deze manier zet je de eerste stap naar inclusie!

 

Volg ons op Twitter

'Like' ons op Facebook 

 

Een kinderboek waarin iedereen zich herkent?

Write & Unite is één van onze projecten en richt zich op opname van culturele diversiteit en minderheidsgroepen in de kinderliteratuur. De volgende kinderboeken zijn uit deze wedstrijd voortgekomen en kunt u bij ons bestellen via onze contactpagina

Prijs: €14,95 exclusief verzendkosten 

Alleen beschikbaar in het Nederlands.

 

 

Prijs: €14,95 exclusief verzendkosten

Beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans.

 

 


Prijs: €12,95 exclusief verzendkosten

Beschikbaar in het Nederlands en Engels.