Write & Unite: Kinderverhalenwedstrijd 2016

 

Het thema van de derde Write & Unite is....

Het thema van de 2016 is onthuld. Dit is:

Kleurrijk Gelijk:

Gelijkwaardigheid voor mensen van alle huidskleuren

 

Wie mag deelnemen?

In verband met de voorwaarden die onze 2016 financierders hebben gelegd, mogen wij alléén inzendingen ontvangen van individuen die legaal in het Koninkrijk der Nederlanden wonen; inclusief de Caribische onderdelen

 

Wetend wat het thema is en wie er mogen deelnemen, kun je alvast over jouw verhaal gaan nadenken. Verhalen kunnen worden ingestuurd vanaf 1 mei a.s.

 

Blijf ons volgen via Twitter of Facebook.

 

 

Achtergrondverhalen winnaar 2014 kinderverhalenwedstrijd!

Op vrijdag 14 november vond de prijsuitreiking van de Internationale Kinderverhalenwedstrijd plaats. De winnaars van de wedstrijd werden bekendgemaakt. Bella Makatini; winnaar van de categorie 1-3 jaar en Anne Sawan, winnaar van de categorie 4-6 jaar hebben inmiddels een achtergrondstuk geschreven. Hier vind u het achtergrondverhaal van Bella Makatini (in het Nederlands). Het achtergrondverhaal van Anne is te vinden in de Engelstalige-versie van deze pagina. 

Bella Makatini; winnaar categorie 1-3 jaar 

Als kind schreef ik al graag. Voor mijn verjaardag vroeg ik schriften die ik vol met verhalen schreef. Het schrijven van een boek is dan ook altijd mijn droom geweest. De hoofdpersonages in mijn verhalen zijn met mij meegegroeid. Tegenwoordig schrijf ik dan ook verhalen voor volwassenen. Toen ik moeder werd, nam ik me voor om ook ooit een verhaal voor mijn kinderen te schrijven. Ik volgde een cursus kinderverhalen schrijven, maar van een verhaal voor peuters kwam het niet tot ik de aankondiging zag voor de internationale kinderverhalenwedstrijd van Inclusive Works, KAZDU en Clavis Uitgeverij.

‘Opa, oma en ik in de multiculturele samenleving’, een thema dat me vanuit maatschappelijk en persoonlijk oogpunt meteen aansprak. Ik heb twee zonen van 3,5 en 1 jaar oud. Door hun aderen stroomt een combinatie van Zuid-Afrikaans en Nederlands bloed. Ze hebben drie lieve grootouders met wie ze een geweldige band hebben. Hun Zuid-Afrikaanse opa leeft helaas niet meer. Met mijn verhaal wilde ik niet alleen deze twee culturen samenbrengen, maar vooral mijn kinderen in contact brengen met de opa die ze nooit hebben gekend.

In de week dat de wedstrijd van start ging, krabbelde ik in mijn notitieboekje: ‘Zuid-Afrikaanse opa vertelt kleinzoon over the big five.’ Begin augustus schreef ik uiteindelijk de eerste versie van ‘De grote vijf’. Mijn oudste zoon heeft me onbewust geholpen met het bewerken van het verhaal. Tijdens het voorlezen lette ik er op waar hij afhaakte. Na vele aanpassingen stuurde ik eind augustus de definitieve versie. Die dag stond de teller al op 320 verhalen dus ik schatte mijn kansen laag in. Daarnaast was ik al blij met het feit dat ik het verhaal had geschreven. Ik had mijn doel immers bereikt.

Op 14 november ging ik nietsvermoedend naar de prijsuitreiking. Aandachtig luisterde ik naar het juryrapport totdat ik elementen uit mijn eigen verhaal herkende in het laatste verhaal dat tot de top 3 behoorde. Mijn hart begon sneller te kloppen. Ik had nooit verwacht zo dichtbij te komen, maar kon nog steeds niet geloven dat mijn verhaal zou kunnen winnen. Toen de juryvoorzitter uiteindelijk mijn naam noemde, moest het even tot me doordringen dat ik daadwerkelijk gewonnen had. Nu nog moet ik af en toe naar mijn oorkonde kijken om te controleren of het echt zo is. En dan wordt het bevestigd: mijn droom komt uit.

 

Foto's van de prijsuitreiking vind u op onze facebook pagina.  

Organisers

Juryrapporten Write & Unite 2016

Juryrapport peutercategorie 2016.pdf 

Juryrapport kleutercategorie 2016.pdf

 

Save
Save
Save
Save
Save

Wedstrijd documenten

De volledige tekst van de uitnodiging vindt u hier: Uitnodiging Write Unite NL 5.pdf

De poster kunt u hier downloaden: Poster Write Unite NL print FINAL.pdf

Gesteund door

 

 

We are grateful for the financial contribution made byt the Dutch Ministry of Social Affairs and Employment